Mai merita TVR o sansa?

9762_tvr1 De cateva zile TVR se promoveaza agresiv chiar pe propriile canale TV, cerand sprijinul telespectatorilor in criza financiara pe care o traverseaza, si cerand oamenilor sa apere TVR. Dar intrebarea este: TVR a fost vreodata avocatul telespectatorilor ? Sau doar un manipulator care si-a inselat publicul? Putem ierta TVR, pentru faptul ca timp de 26 de ani a jucat rolul manipulatorului si a sprijinit ostentativ puternicii zilei? Ii putem ierta pentru ca au inchis TVR Cultural, dand o lovitura de ciocan chiar in motivatia existentei TVR? Cum sa inchizi TVR Cultural si sa mentii un difuzor de reluari cum este TVR3? Dar ce sa ne mai mire? TVR a dat in repetate randuri dovada ca nu are manageri buni si ca dispretuieste banul public, altfel nu imi explic de ce aau batjocorit in ultimii ani, chiar si putinele momente cand au avut continut premium. De exemplu, au detinut o colectie impresionanta de filme premium , pe care le-au difuzat in bataie de joc in cursul saptamanii la 1 dimineata! Nu-i pot ierta nici pentru faptul ca in decembrie nu au difuzat meciurile istorice ale nationalei feminine de Handbal, desi , cumpararea drepturilor tv, nu era deloc costisitoare. Nu pot ierta TVR , nici pentru faptul ca a mutat Telejurnaalul la ora 20:00, deci a renuntat voit si asumat la concurenta cu statiile private si la lupta pentru castigare prime-timeului. Toate acestea au adus TVR in situatia de azi, una ce pare fara iesire. Si cu toate astea, cred ca societatea noastra inca are nevoie de TVR, dar de un TVR reformat si care sa lupte eficient pentru Educarea unui public cat mai larg. Solutia ar fi simpla daca s-ar cauta buni manageri si s-ar renunta la proverbialul nepotism din TVR. Dar intrebarea este: mai putem avea incredere ca televiziunea nationala nu urmareste decat stergerea datoriilor, ca, ulterior sa revvina la vechile metehne si vesnicul sluj in fata puternicilor zilei? Eu as fi dispus sa mai acord o sansa TVR, dar cu garantii ferme caa aceasta insstitutie isi va respecta rolul in societate , si ca nu va deveni un tabloid , dar nici un deontolog neprezentabil.

Reclame

Un gând despre &8222;Mai merita TVR o sansa?&8221;

  1. TVR ?!. Un post national care a fost si este aservit politic. Sefii au facut sluj la cei care au dat banu’ cu dedicatie. Si astia au fost fostii si actualii comunisti. PCR si acu’ PSD.
    Din punctul meu de vedere TVR ar trebui sa nu mai contina decat cultura. Fara alte emisiuni care pot manipula. Stiri ( fara nuantari ) si cultura. Altfel sa dispara. Un rau mai putin pe lume !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s